Nyår på Balzac

Fira in det nya året med oss på Balzac!

Kvällen i ära så plockar vi fram de vita dukarna, sätter champagnen på kylning och bjuder in till nyårssupé. I vanlig ordning så har köket komponerat ihop en elegant fyrarättersmeny där det mesta som hör nyårsafton till är representerat. Till detta så har vår sommelier plockat fram några godbitar som ackompanjerar menyn på allra bästa sätt.

​Varmt välkomna till en kväll av god mat, fina bubblor och en fantastisk stämning.

Bonne année!

Menu du soir

Nyårssupé

Brasserie et bar
Aperitif

TVÅ OSTRON

Fine de claire N°4 / Fine de claire N°4

Örtvinaigrette / Schalottenvinaigrette

TVÅ KRUSTADER

Anklevermousse, portvinkokt lök, torkad aprikos

Blomkålscréme, Sturiacaviar

Förrätt

KALIXLÖJROM

Potatisterrin, Comté, smetana, citronconfit, syrad lök

eller

KALVTARTAR

Schalottenlök, vintertryffel, mandel, grillad lökmayonnaise

Varmrätt

HELGRILLAD HÄNGMÖRAD BIFF

Vispad anklever, madeirasky, jordärtskocka, bakad lök

eller

TORSKRYGG

Beurre blanc, ostron, hummer, forellrom, svartrötter

Dessert

GÂTEAU BALZAC

Choklad- och kolatårta, hasselnötsbotten, lättvispad grädde

eller

CHAMPAGNESORBET

Färska bär, sabayonne

1090kr per person

Vinpaket

Aperitif

NV LOUIS ROEDERER
”Collection 245”

Förrätt

NV LOUIS ROEDERER
”Collection 245”

Varmrätt

2022 ALAIN GRAILLOT
Crozes-Hermitage

eller

2019 LOUIS JADOT
Chablis 1er cru Monte de Tonnere

Dessert

1998 CHÂTEAU PECH-LATT
Vin doux naturel

eller

2023 BRAIDA “VIGNA SENZA NOME”
Moscato d’Asti

790kr per person

Rådfråga personalen om allergier.

FUJI6218

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

logobalzacbrasserie-white
Öppettider
  1. mån - tis
  2. ons - fre
  3. lör
  4. sön
  1. Julafton Stängt
  2. Nyårsdagen Stängt
  3. Midsommarafton Stängt
Öppettider
  1. mån - tis
  2. ons - fre
  3. lör
  4. sön
  1. Julafton Stängt
  2. Nyårsdagen Stängt
  3. Midsommarafton Stängt