Lunch
Varje vardag serveras plat de la semaine – en veckans rätt som växlar mellan kött och fisk. Utöver den har vi en bred à la carte-meny med alla brasserierätter du kan önska dig, så som steak tartar, Moules frites, steak minute och omelett à la minute.
Slink in på en snabb veckans eller unna dig en långlunch – ostron finns alltid på Brasserie Balzac för den som vill börja eller avsluta med något litet. Boka gärna bord – eller ta plats i baren om du är spontan.
Menu du soir
Lunch V.51
Brasserie et bar
Snacks
-
95
PÁTE BALZAC
Kalv- & fläskpaté pistagenötter, dijonsenap
-
85
CROQUE BALZAC
Toast tryffel, Comté
-
225
PLATEAU DE CHARCUTERIES POUR DEUX
Franska charkuterier och godsaker för två
-
195
PLATEAU DE FROMAGES
Fyra ostar
Les Entrées
-
135
ESCARGOTS PROVENÇAL
Vitlöksgratinerade sniglar, baguette
-
145
MOULES MARINIÈRES
Blåmusslor, vitt vin, grädde, vitlök, persilja
-
145
TARTARE BALZAC
Råbiff på svenskt innanlår
Hors d’oeuvres
3st / 6st / 12st
-
FINE DE CLAIRE N°490 | 180 | 290
-
JOSEPHINE N°4120 | 220 | 375
-
SUPER CHIRONFILS N°3130 | 240 | 410
Déjeuner d’Affaires
AFFÄRSLUNCH
395
-
ESCARGOTS PROVENÇAL / PATÉ BALZAC
-
LIMANDE SOLE MEUNIÈRE / STEAK MINUTE
-
CRÈME BRÛLÉE / PROFITEROLES
Les Salades
-
175
CHÈVRE CHAUD
Friterad chèvre, linser, betor, rostade pumpafrön honungsvinaigrette
-
225
SALADE NIÇOISE
Konfiterad tonfisk, sardell, kokta ägg, oliver, kapris krutong
-
185
ENDIVES AUX PISTOU
Vegansk färskostkräm, sojabönor, endiver, pistou hasselnötter
Plat de la Semaine
Veckans rätt
-
165
CONFITERAT ANKLÅR
Alsace surkål, potatispuré, rödvinssky
Les plats
-
135
QUICHE
Comté, potatis, lök, bayonneskinka, blandsallad
-
145
OMELETTE DU JOUR
Dagens omelett
-
165
OMELETTE AU SAUMON
Omelett, rökt lax, lök, spenat, färskost
-
165
L’INFORTUNÉ CHASSEUR
Saltbakad jordärtskocka, jordärtskockskräm, spenat, vegansk mayonnaise, rödlök, hasselnötter
-
295
LIMANDE SOLE MEUNIÈRE
Meunièrestekt rödtunga, rödbetor, kapris, potatispuré
-
195
BOUILLABAISSE DE BALZAC
Fiskgryta, räkor, musslor, skärbönor, grädde, fänkål, potatis krutonger, rouille
-
265
MOULES FRITES
Blåmusslor, vitt vin, grädde, persilja, vitlök, pommes frites, aioli
-
225
BOEUF BOURGUIGNON
Rödvinsbrässerad oxkind, rökt sidfläsk, champinjoner, potatispuré
-
265
TARTARE BALZAC
Råbiff på oxe från Faringe, pommes frites, grönsallad
-
385
ENTRECÔTE GRILLÉE
Grillad Entrecote, tomatsallad, pommes frites, rödvinssky, sauce béarnaise
-
265
STEAK MINUTE
Tomatsallad, pommes frites, rödvinssky, sauce béarnaise
-
195
ESCALOPE DE POULET PANÉE
Kycklingschnitzel, Café de Parissmör, rödvinssås, pommes frites
Les Desserts
-
95
CRÈME BRÛLÉE
-
95
CAFFÈ GOURMAND
-
45
CRÈME GLACÉE DU JOUR
Dagens glass/sorbet
-
35
TRUFFES AU CHOCOLAT
Chokladtryffel
-
95
PROFITEROLES
Vaniljglassfyllda petit chous chokladsås
-
115
BOUCHÉE NOËL
Myltad havtorn, kardemummaglass
-
125
GÂTEAU BALZAC
Choklad- och kolatårta hasselnötter, grädde
-
115
TARTE FINE
Äppelkaka, hasselnötter, mandel, grädde, vaniljglass
Rådfråga personalen om allergier.
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Kontakta oss
- Telefon 08 – 120 54 338
- Email info@balzac.se
- Adress Odengatan 26 113 51 Stockholm
Reservationer: bokning@balzac.se
Öppettider
- mån - tis
- ons - fre
- lör
- sön
- Julafton Stängt
- Nyårsdagen Stängt
- Midsommarafton Stängt
Kontakta oss
- Telefon 08 – 120 54 338
- Email info@balzac.se
- Adress Odengatan 26 113 51 Stockholm
Reservationer: bokning@balzac.se
Öppettider
- mån - tis
- ons - fre
- lör
- sön
- Julafton Stängt
- Nyårsdagen Stängt
- Midsommarafton Stängt